torsdag 22 maj 2014

Kyckling med koriander

KYCKLING MED KORIANDER

Chili, koriander och kokos ger en utsökt thailändsk smak på denna kycklinggryta. Servera med ris överstrött med rostad kokos.

4 portioner

4 kycklinglår med lårfilé,
skinnfria, ca 1 kg
1 msk jordnötsolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
6 msk kycklingbuljong
25 g strimlad spenat
50 g kinesisk sallad eller endivesallad
1 msk majs- eller vetemjöl
6 msk kokosmjölk
1 msk hackad färsk koriander samt
kvistar till garnering
salt


Dela kycklinglåren från lårfilén. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kycklingen runt om ca 5 minuter. Lägg kycklingen på en tallrik och håll den varm. Skala vitlöksklyftorna och pressa ned dem i stekpannan. Tillsätt sambal oelek och fräs under omrörning 30 sekunder. Rör ned buljongen och tillsätt kycklingen. Koka upp, täck över och låt sjuda på låg värme ca 20 minuter eller tills kycklingens sky är genomskinlig. Vänd kycklingen då och då.

Flytta kycklingen till ett serveringsfat med hjälp av en hålslev. Täck över köttet med aluminiumfolie. Tillsätt spenaten  och den kinesiska salladen i stekpannan. Täck över och låt sjuda ca 3 minuter eller tills bladen mjuknar.

Blanda mjöl och kokosmjölk väl och tillsätt blandningen i stekpannan. Sjud upp under omrörning och låt sjuda ca 2 minuter tills blandningen tjocknar. Tillsätt hackad koriander och smaka av med salt. Häll såsen över kycklingen och garnera med korianderkvistar.


Tid för tillagning: Ca 45 minuter.


Från IMP kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar