torsdag 22 maj 2014

Stekt biff med vitlökskräm

STEKT BIFF MED VITLÖKSKRÄM

En fin, välstekt biff behöver inte många tillbehör för att smaka underbart. En vitlökskräm med örter höjer smaken till skyarna.

4 portioner

4 biffar av nöt à ca 125 g
2 tsk smör eller margarin
½ tsk salt
1 krm vitpeppar

Vitlökskräm:
1 vitlöksklyfta
2 msk philadelphiaost light
2 msk mager kesella
2 msk gräslök
1 krm nymald svartpeppar


Lägg fram köttet ca 20 minuter så att det blir rumstempererat. Pressa vitlöksklyftan i en liten skål. Blanda i ost och kesella och rör om. Klipp gräslöken fint, men spara litet till garnering. Blanda i det mesta av gräslöken i krämen och krydda med svartpeppar.

Torka av biffarna med papper och krydda dem med salt och peppar. Stek dem genast på ganska hög värme i margarinet tills de fått en gyllenbrun yta och är så röda inuti som önskas. Du kan också krydda biffarna efter stekningen.

Lägg upp biffarna direkt på varma tallrikar och klicka en msk vitlökskräm på varje biff. Garnera med gräslöksstrån.

Variation:
Det smakar gott med färska örter i krämen. Byt då ut vitlök och gräslök mot 2 - 3 msk färska, hackade örter av olika slag. Servera gärna ugnsbakad potatis och en sallad till.


Tid för tillagning: Ca 15 minuter.


Från IMP kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar