torsdag 22 maj 2014

Bakad plommonkompott

BAKAD PLOMMONKOMPOTT

Passa på att göra denna saftiga plommondessert på sensommaren när träden dignar av plommon. En klick grädde är alltid gott till.

4 - 6 portioner

10 - 12 plommon
3 dl socker
2 msk maizena
½ tsk mald kanel
100 g smör eller margarin
1 ägg
2½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Garnering:
florsocker
plommon


Kärna ur plommonen, skär dem i skivor och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda 2 dl socker, maizena och kanel. Häll det över plommonen och blanda om. Klicka över 25 g av matfettet och baka plommonen i mitten av ugnen i 200° 10 minuter.

Rör samman resten av sockret, matfettet och ägget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned det i smeten växelvis med mjölken. Häll smeten över plommonen och grädda i mitten av ugnen i 200° 30 - 40 minuter eller tills smeten stelnat.

Sikta över florsocker, garnera med plommonskivor och servera desserten.


Tid för tillagning:
Förberedelse 15 - 20 minuter
Tid i ugnen 40 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar