GRYTA MED FRIKADELLER
Den här gryträtten är nästan som en soppa med soppgrönsaker och frikadeller. Kokt mat kan man riktigt längta efter ibland, eftersom man mest äter stekt mat.
4 portioner
2 pkt djupfrysta soppgrönsaker
(kålrot, morot, selleri, purjo)
5 dl potatistärningar
5 dl hönsbuljong
2 tomater
300 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ dl finklippt persilja
Tips:
I stället för frikadeller kan man använda
kokt fläskkorv. Kläm då ut korvinnanmätet
i lagom stora bitar och låt dem koka med 5
minuter.
Gott att äta till:
Hembakat bröd.
Låt de djupfrysta grönsakerna tina lätt. Koka potatisen i buljongen i en gryta ca 5 minuter. Tillsätt grönsakerna. Flå tomaterna och skär dem i klyftor. Blanda köttfärsen med salt och peppar. Forma färsen till små bullar och tillsätt dem till grytan tillsammans med tomatklyftorna. Låt det hela sjuda ca 5 minuter tills grönsakerna känns lagom mjuka och frikadellerna är färdiga.
Smaksätt ev med litet salt och strö över klippt persilja.
Tid för tillagning: Ca 40 minuter.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar