torsdag 22 maj 2014

Gryta med frikadeller

GRYTA MED FRIKADELLER

Den här gryträtten är nästan som en soppa med soppgrönsaker och frikadeller. Kokt mat kan man riktigt längta efter ibland, eftersom man mest äter stekt mat.

4 portioner

2 pkt djupfrysta soppgrönsaker
(kålrot, morot, selleri, purjo)
5 dl potatistärningar
5 dl hönsbuljong
2 tomater
300 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ dl finklippt persilja

Tips:
I stället för frikadeller kan man använda
kokt fläskkorv. Kläm då ut korvinnanmätet
i lagom stora bitar och låt dem koka med 5
minuter.

Gott att äta till:
Hembakat bröd.


Låt de djupfrysta grönsakerna tina lätt. Koka potatisen i buljongen i en gryta ca 5 minuter. Tillsätt grönsakerna. Flå tomaterna och skär dem i klyftor. Blanda köttfärsen med salt och peppar. Forma färsen till små bullar och tillsätt dem till grytan tillsammans med tomatklyftorna. Låt det hela sjuda ca 5 minuter tills grönsakerna känns lagom mjuka och frikadellerna är färdiga.

Smaksätt ev med litet salt och strö över klippt persilja.


Tid för tillagning: Ca 40 minuter.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar