SPANSKA POTATISPANNKAKOR
I all sin enkelhet är de här frasiga potatispannkakorna en läckerhet. Löken ger fin smak och konsistens. Receptet kommer från Spanien och är en variant på svenska rårakor.
4 portioner
8 medelstora potatisar
2 gula lökar
4 ägg
1 tsk salt
2 krm paprikapulver
ca 2 msk smör eller margarin
Gott att äta till:
Bräckt korv eller bacon och
strimlad sallad med grön paprika.
Tips:
Det är gott att smaksätta smeten med
litet timjan eller rosmarin.
Skala potatisen och löken. Riv potatis och lök på rivjärnets grövsta sida. Vispa upp äggen med salt och paprika. Tillsätt det rårivna och rör snabbt samman smeten.
Hetta upp en stekpanna med litet matfett. Klicka ut smeten till ganska stora kakor och platta till dem lätt med stekspaden. Stek potatispannkakorna läckert gulbruna och frasiga.
Tid för tillagning: Ca 35 minuter.
I all sin enkelhet är de här frasiga potatispannkakorna en läckerhet. Löken ger fin smak och konsistens. Receptet kommer från Spanien och är en variant på svenska rårakor.
4 portioner
8 medelstora potatisar
2 gula lökar
4 ägg
1 tsk salt
2 krm paprikapulver
ca 2 msk smör eller margarin
Gott att äta till:
Bräckt korv eller bacon och
strimlad sallad med grön paprika.
Tips:
Det är gott att smaksätta smeten med
litet timjan eller rosmarin.
Skala potatisen och löken. Riv potatis och lök på rivjärnets grövsta sida. Vispa upp äggen med salt och paprika. Tillsätt det rårivna och rör snabbt samman smeten.
Hetta upp en stekpanna med litet matfett. Klicka ut smeten till ganska stora kakor och platta till dem lätt med stekspaden. Stek potatispannkakorna läckert gulbruna och frasiga.
Tid för tillagning: Ca 35 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar