torsdag 1 maj 2014

Rabarberpaj med kanelgräddfyllning

RABARBERPAJ MED KANELGRÄDDFYLLNING

Gör en ny variant av rabarberpaj med ljuvligt gräddig kanelfyllning - här behövs ingen sås till!

1 paj = ca 6 personer

Mördeg:
3 dl vetemjöl
3 msk socker
125 g smör eller margarin
1 ägg

Fyllning:
1 dl vispgrädde
2 äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
ca 7½ dl rabarber i bitar


Sätt ugnen på 200°.

Hacka snabbt samman ingredienserna till mördegen. Tryck ut ca 2/3 av degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen och den sparade degen kallt ca 30 minuter.

Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 8 minuter.

Vispa samman grädde, äggulor, socker, vaniljsocker och kanel helt lätt. Strö ut rabarberbitarna jämnt i det förgräddade mördegsskalet och häll över gräddfyllningen. Grovriv den sparade mördegen över pajen och grädda i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar