RABARBERPAJ MED KANELGRÄDDFYLLNING
Gör en ny variant av rabarberpaj med ljuvligt gräddig kanelfyllning - här behövs ingen sås till!
1 paj = ca 6 personer
Mördeg:
3 dl vetemjöl
3 msk socker
125 g smör eller margarin
1 ägg
Fyllning:
1 dl vispgrädde
2 äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
ca 7½ dl rabarber i bitar
Sätt ugnen på 200°.
Hacka snabbt samman ingredienserna till mördegen. Tryck ut ca 2/3 av degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen och den sparade degen kallt ca 30 minuter.
Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 8 minuter.
Vispa samman grädde, äggulor, socker, vaniljsocker och kanel helt lätt. Strö ut rabarberbitarna jämnt i det förgräddade mördegsskalet och häll över gräddfyllningen. Grovriv den sparade mördegen över pajen och grädda i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter.
Gör en ny variant av rabarberpaj med ljuvligt gräddig kanelfyllning - här behövs ingen sås till!
1 paj = ca 6 personer
Mördeg:
3 dl vetemjöl
3 msk socker
125 g smör eller margarin
1 ägg
Fyllning:
1 dl vispgrädde
2 äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
ca 7½ dl rabarber i bitar
Sätt ugnen på 200°.
Hacka snabbt samman ingredienserna till mördegen. Tryck ut ca 2/3 av degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen och den sparade degen kallt ca 30 minuter.
Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 8 minuter.
Vispa samman grädde, äggulor, socker, vaniljsocker och kanel helt lätt. Strö ut rabarberbitarna jämnt i det förgräddade mördegsskalet och häll över gräddfyllningen. Grovriv den sparade mördegen över pajen och grädda i nedre delen av ugnen 25 - 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar