torsdag 1 maj 2014

Rödlöksbiff

RÖDLÖKSBIFF

Rödlök som använts i den här biffpannan är lite starkare i smaken än vanlig gul lök. Gräddfil gör rätten krämig. Ett gott och litet magrare alternativ till grädde.

4 portioner

600 g benfritt nötkött,
t ex innanlår eller fransyska
1 stor rödlök
3 msk vetemjöl
1½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk senapspulver
2 msk smör eller margarin
3½ dl köttbuljong
1 msk tomatpuré
1 tsk Worcestershiresås
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl gräddfil

Garnering:
hackad rödlök
gräslök eller persilja

Serveringstips:
Hasselbackspotatis, pressad potatis
eller pasta och grönsallad.


Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken. Blanda samman mjöl, salt, peppar, paprika- och senapspulver och vänd köttet i blandningen. Smält 1 msk matfett i en stor stekpanna och fräs löken tills den mjuknat. Smält ytterligare ca 1 msk matfett i pannan och bryn köttstrimlorna tills de fått färg.

Häll på buljongen. Låt alltsammans småputtra under lock ca 30 minuter eller tills köttet är mört. Rör om någon gång. Blanda ned tomatpuré, Worcestershiresås, vitlök och gräddfil. Hetta upp rätten men låt den inte koka.

Smaka av och krydda ev mer. Strö hackad rödlök och gräslök över och servera rätten.

15 minuter att förbereda
Ca 40 minuter på spisen



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar