SÖNDAGSPÄRON
En snabblagad dessert, oavsett om du lagar den i mikron eller på konventionellt sätt. Om du har riktigt bråttom kan du använda konserverade päron.
4 portioner
4 fasta päron
7½ dl vatten
2 dl socker
½ tsk vaniljsocker
75 g blockchoklad med mintsmak
3 msk kaffegrädde
1 msk socker
1 dl vispgrädde
Garnering:
färsk mynta eller citronmeliss
Tips:
Smält litet extra blockchoklad att ringla
över desserten när den ska serveras.
Skala, halvera och kärna ur päronen. Koka upp vatten, socker och vaniljsocker. Koka päronen ca 20 minuter tills de är mjuka. Låt päronen svalna i sockerlagen.
Bryt chokladen i bitar och lägg den i en kastrull. Häll på kaffegrädde och socker. Värm alltsammans på svag värme tills chokladen har smält och låt det sedan kallna. Vispa grädden tjock och blanda ner den i den kalla chokladsmeten.
Lägg upp päronen i portionsskålar, klicka på mintgrädden och garnera med mynta. Servera desserten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen ca 20 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar