torsdag 22 maj 2014

Kyckling i örtkryddor

KYCKLING I ÖRTKRYDDOR

Det är praktiskt och trevligt att steka kyckling i ugn. Dela den gärna i fjärdedelar som här, så går det extra fort. Mycket örtkryddor gör rätten till en doft- och smaksensation.

4 portioner

1 stor färsk eller djupfryst kyckling,
ca 1 1/4 kg
2 msk smör eller margarin
1 citron
½ tsk dragon
½ tsk basilika
½ tsk rosmarin
½ tsk timjan
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Gott att äta till:
Sprödvärmda pain riche
och sallad.


Skölj och torka av kycklingen. Tina ev djupfryst. Dela kycklingen i fyra delar och lägg dem med insidan upp på ett smort, ugnssäkert fat. Pressa hälften av citronsaften över och strö på litet örtkryddor, salt och peppar. Vänd kycklingbitarna. Pressa över resten av citronsaften och krydda med resten av örtkryddorna, salt och peppar.

Lägg på några klickar matfett och stek kycklingen i ugn vid 200° ca 40 minuter eller tills den verkar genomstekt. Öka ugnsvärmen till 225° de sista 10 minuterna.


Tid för tillagning: Ca 1 timme
varav ca 40 minuter i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar