torsdag 22 maj 2014

Rysk färspanna

RYSK FÄRSPANNA

Köttfärs på ryskt sätt med rödbetor och gurka är gott att servera som vickning. Bjud gärna en rå äggula till.

4 portioner

1 gul lök
50 g purjolök från den gröna delen
1 msk smör eller margarin
500 g nötfärs
2 dl hackade inlagda rödbetor
2 dl hackad salt- eller ättiksgurka
1 köttbuljongtärning
1/4 - ½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Till servering:
3 dl gräddfil
2 msk riven pepparrot från tub
eller bägare
salt, vitpeppar

Garnering:
persilja

Serveringstips:
Servera rågbröd eller hårt bröd,
strimlad isbergssallad och öl till
färspannan.


Halvera löken och skär den i tunna klyftor. Strimla purjolöken. Smält matfettet i en traktör- eller stekpanna och fräs den gula löken några minuter. Blanda ned färsen och stek den tills den fått färg. Blanda i purjolök, rödbetor, gurka, buljongtärning, salt och peppar och låt alltsammans steka på svag värme ca 10 minuter. Smaka av och krydda ev mer.

Blanda gräddfil och pepparrot och smaka av med salt och peppar. Strö persilja över färsen och servera den direkt ur pannan. Bjud gräddfilen till.


Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 20 minuter


Från Lätt & Läckert


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar