KYCKLINGLEVER I GRÄDDSÅS
Den milda kycklinglevern i gräddsås blir en läcker liten lunch med fin smak.
4 portioner
400 g kycklinglever
3 msk smör eller margarin
2 purjolökar
1 msk vetemjöl
2 - 2½ dl vispgrädde
ev litet hönsbuljong av tärning
salt, vitpeppar
½ tsk oregano
Tips:
Servera kycklinglevern i ljumma
tarteletter eller pajskal. Den kan
också serveras med kokt ris och
sallad.
Låt djupfryst lever tina så den går att skära. Torka av levern med litet hushållspapper. Skär levern i mindre bitar. Smält 2 msk av matfettet i en stor stekpanna. Lägg i levern och fräs den 3 - 4 minuter. Ta den ur pannan och håll den varm. Ansa och skiva purjolökarna.
Diska ur pannan och lägg i resten av matfettet. Fräs purjolöken och lägg tillbaka levern i pannan. Strö över mjölet och rör om. Späd med grädden och ev med litet buljong. Krydda med salt, peppar och oregano. Låt det småputtra några minuter på svag värme. Levern ska bli genomstekt men inte koka för länge så den blir torr.
Servera kycklinglevern.
Tid för tillagning: 25 minuter.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar