PANNKAKOR MED PERSIKOFYLLNING
Färska persikor i en söt ostkräm utgör fyllningen i den här läckra pannkaksdesserten.
4 portioner
Pannkakssmet:
1 dl mjölk
1 dl vatten
1½ dl vetemjöl
1 tsk socker
½ tsk salt
3 ägg
smör eller margarin
Fyllning:
2 stora persikor eller 4
konserverade persikohalvor
ca 150 g färskost, t ex keso
eller Philadelphia
ca 3/4 dl crème fraîche
2 - 4 msk farin eller socker
ev 1 krm riven muskot
1 dl vispgrädde
Garnering:
vispgrädde
florsocker
Grädda först pannkakorna. Blanda ingredienserna till smeten och grädda ca 8 pannkakor i litet smör eller margarin. Doppa färska persikor i kokande vatten och dra av skalen. Skär persikorna i mindre bitar.
Blanda ost och crème fraîche i en skål. Smaksätt med socker och ev riven muskot. Rör om ordentligt. Vispa grädden. Den kan blandas i ostsmeten eller klickas över vid serveringen. Fördela osten och persikobitarna på varje pannkaka och vik ihop dem. Servera genast.
Tid för tillagning: Ca 25 minuter.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar