torsdag 22 maj 2014

Snabba New Yorkbiffar

SNABBA NEW YORKBIFFAR

Med New Yorkbiffar och en kryddig sås är det enkelt att servera en delikat lunch eller middag. Perfekt när man har bråttom.

4 portioner

4 mörade biffar av entrecôte, innanlår
eller clubstek à ca 150 g
2 tsk smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 tsk färsk, riven eller hackad ingefära
½ - 1 tsk sambal oelek
2 tsk maizenamjöl
2½ dl köttbuljong
1 dl färdig jordnötssås
½ dl färska korianderblad
chilipeppar och korianderblad
till garneringen


Putsa och rumstemperera köttet. Smält matfettet i en stor stekpanna på medelvärme. Bryn biffarna ca 2 minuter på varje sida eller längre för genomstekning. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet på ett serveringsfat och håll det varmt.

Skala och pressa vitlöken. Skala och riv eller finhacka ingefäran. Låt vitlök, ingefära och sambal oelek fräsa samman under omrörning i stekpannan ca 1 minut. Skaka samman maizenamjöl och ½ dl av buljongen. Häll resten av buljongen och jordnötssåsen i stekpannan och red av med maizenablandningen. Öka värmen och låt det koka upp under omrörning. Sjud samman såsen på svag värme ca 3 minuter. Skölj, torka, hacka och rör ned korianderbladen.

Skeda såsen över biffarna. Garnera med chilipeppar och korianderblad och servera genast. Kokt ris och/eller en matig blandsallad med bönor, sockerärter och tomater smakar gott till.


Tid för tillagning: 20 minuter.


Från IMP kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar