måndag 5 maj 2014

Slottsrulader

SLOTTSRULADER

Eleganta men ändå lättlagade är dessa fina rulader. Fyllningen får fin smak av ansjovis. Servera dem gärna med ris.

4 portioner

8 skivor fläskbog eller skinka
salt, peppar
2 msk smör eller margarin
3 dl köttbuljong
1 dl kaffegrädde
½ dl hackad persilja
1½ msk tomatpuré
½ - 1 tsk kinesisk soya
2½ msk vetemjöl
2 msk smör eller margarin

Fyllning:
½ hackad gul lök
1 burk ansjovis med spad, 100 g
1 dl hackad persilja
1 äggula
2 msk tomatpuré
1 krm svartpeppar

Serveringstips:
Ris och grönsallad med apelsin-
klyftor och röd paprika.


Hacka löken till fyllningen och skär 8 ansjovisfiléer i bitar. Blanda samman lök, ansjovis, persilja, äggula, tomatpuré och peppar. Strö salt och peppar på skinkskivorna och lägg på en klick fyllning. Rulla ihop och stick en tandpetare igenom så att de håller ihop. Smält matfettet i en stekpanna eller stekgryta och bryn ruladerna runt om tills de fått färg.

Häll 1 dl av köttbuljongen i grytan, lägg på ett lock och låt ruladerna steka på svag värme ca 30 minuter. Ta upp dem och håll dem varma.

Vispa ned resten av buljongen samt grädde, persilja, tomatpuré och soya. Mosa resten av ansjovisfiléerna och tillsätt dem tillsammans med spadet. Låt såsen koka ca 5 minuter. Blanda mjöl och matfett och vispa ned det i såsen. Låt koka 3 - 5 minuter, smaka av och servera.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen ca 40 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar