måndag 5 maj 2014

Salamiälskarens färsrulle

SALAMIÄLSKARENS FÄRSRULLE

Att fylla köttfärsen med något gott och annorlunda gör en vanlig familjerätt till en spännande överraskning. Köttfärsrullen är även god att lägga på smörgås.

4 portioner

500 g blandfärs
½ dl finhackad lök
2 msk hackad persilja
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
½ tsk oregano
50 g salami i tärningar
2½ dl riven ost
2 msk mild chilisås

Tips:
Strö litet riven ost över köttfärsrullen
när det återstår ca 10 minuter av stek-
tiden.


Blanda färsen med lök, persilja, salt, peppar och oregano. Lägg färsen på en vattensköljd skärbräda och forma den till en platta, ca 30 x 25 cm. Strö över salami och ost och rulla ihop till en rulle från långsidan.

Lägg köttfärsrullen i en ugnssäker form med skarven nedåt och bred över chilisås. Stek rullen i mitten av ugnen i 175° ca 40 minuter. Skär rullen i skivor och servera den.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen 40 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar