BLÅBÄR SPLIT
Lyxig blåbärssås smaksatt med portvin och kanel. Servera den varm med glass. En liten kaka eller ett kex är alltid välkommet till.
4 - 6 portioner
3 dl färska blåbär
eller 1 pkt djupfrysta, tinade blåbär, ca 200 g
rivet skal av 1 citron
3 msk vinbärsgelé
2 msk portvin
1 msk maizena
1 msk vatten
2 tsk pressad citronsaft
½ tsk malen kanel
vanilj- eller nougatglass
Tips:
Portvinet kan bytas ut mot druvjuice.
Blanda blåbär, rivet citronskal, vinbärsgelé och portvin i en kastrull. Värm på svag värme under omrörning tills gelén är upplöst. Rör ut maizenan i vattnet och rör ned redningen i såsen. Låt den få ett uppkok så att den tjocknar.
Smaka av med citronsaft och kanel. Häll blåbärssåsen över glassen och servera desserten genast.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 10 minuter
Lyxig blåbärssås smaksatt med portvin och kanel. Servera den varm med glass. En liten kaka eller ett kex är alltid välkommet till.
4 - 6 portioner
3 dl färska blåbär
eller 1 pkt djupfrysta, tinade blåbär, ca 200 g
rivet skal av 1 citron
3 msk vinbärsgelé
2 msk portvin
1 msk maizena
1 msk vatten
2 tsk pressad citronsaft
½ tsk malen kanel
vanilj- eller nougatglass
Tips:
Portvinet kan bytas ut mot druvjuice.
Blanda blåbär, rivet citronskal, vinbärsgelé och portvin i en kastrull. Värm på svag värme under omrörning tills gelén är upplöst. Rör ut maizenan i vattnet och rör ned redningen i såsen. Låt den få ett uppkok så att den tjocknar.
Smaka av med citronsaft och kanel. Häll blåbärssåsen över glassen och servera desserten genast.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 10 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar