måndag 5 maj 2014

Ostfylld falukorv

OSTFYLLD FALUKORV

Ugnsstekt falukorv hör till våra vanligaste favoriter. En krämig vitlöksost ger extra god smak åt korven.

4 portioner

500 g falukorv
3 dl riven ost
75 g vitlöksost
5 msk chilisås
1 burk hela tomater, 400 g
1 gul lök
½ köttbuljongtärning
1 dl vatten

Tips:
Vitlöksosten kan bytas ut mot liknande
ost med annan smak, t ex gräslök eller
pepparrot.


Dra bort skinnet och skär skåror i korven. Lägg korven i en ugnssäker form. Blanda 2 dl riven ost, vitlöksost och 2 msk chilisås. Bred ostblandningen i skårorna och ovanpå korven. Dela tomaterna i mindre bitar. Skala och halvera löken och skär den i tunna klyftor.

Lägg tomater, tomatspad och lök i formen runt om korven. Blanda buljongtärning, vatten och resten av chilisåsen och häll det över tomaterna. Strö resten av den rivna osten över korven och gratinera i mitten av ugnen i 225° 25 - 30 minuter eller tills osten smält och korven fått litet färg.

Servera falukorven.

Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i ugnen 25 minuter







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar