måndag 5 maj 2014

Räklängd

RÄKLÄNGD

Ta en paus i kvällspysslet och gör några varma räkmackor. Gör dem i längder och låt var och en skära en lagom stor bit åt sig själv.

2 längder, ca 4 portioner

500 g oskalade räkor
eller 200 g skalade
2 avocados
1 dl majonnäs
3 msk chilisås
3 msk hackad dill
2 landgångsbröd
smörgåsmargarin
2 tsk pressad citronsaft
salt, peppar
3 - 4 dl riven ost

Serveringstips:
Servera sallad och ett glas vitt
vin till räklängderna.


Skala räkorna. Skala avocadofrukterna och skär dem i tunna skivor. Blanda samman majonnäs, chilisås och dill. Bred ett tunt lager matfett på bröden. Lägg på avocadoskivorna, pressa över litet citronsaft och strö på litet salt och peppar.

Lägg på räkorna, klicka över majonnäsen och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen i 225 - 250° ca 10 minuter eller tills osten har smält och fått färg. Servera räklängderna.

Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid i ugnen 10 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar