MJUKA KONFEKTBITAR
Hemgjord konfekt överdragen med choklad smakar underbart gott. Jordnötterna kan bytas ut mot mandel eller hasselnötter.
Ca 35 bitar
250 g vit blockchoklad
1 dl farin
50 g smör eller margarin
1 dl vispgrädde
1½ dl jordnötter
150 g mörk blockchoklad
1 tsk matolja
Tips:
Vit choklad kan bytas ut mot
ljus blockchoklad.
Blanda den vita chokladen, farin, matfett och grädde i en kastrull. Låt det smälta och sedan koka några minuter. Blanda ned jordnötterna och häll smeten i en form, ca 25 x 15 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt smeten stelna i kylskåp ca 1 timme.
Bryt den mörka chokladen i bitar och smält den i vattenbad tillsammans med oljan. Bred chokladen över konfekten och låt den stelna. Skär konfekten i bitar och servera dem.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 10 minuter
Tid i kylen ca 1 timme
Hemgjord konfekt överdragen med choklad smakar underbart gott. Jordnötterna kan bytas ut mot mandel eller hasselnötter.
Ca 35 bitar
250 g vit blockchoklad
1 dl farin
50 g smör eller margarin
1 dl vispgrädde
1½ dl jordnötter
150 g mörk blockchoklad
1 tsk matolja
Tips:
Vit choklad kan bytas ut mot
ljus blockchoklad.
Blanda den vita chokladen, farin, matfett och grädde i en kastrull. Låt det smälta och sedan koka några minuter. Blanda ned jordnötterna och häll smeten i en form, ca 25 x 15 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt smeten stelna i kylskåp ca 1 timme.
Bryt den mörka chokladen i bitar och smält den i vattenbad tillsammans med oljan. Bred chokladen över konfekten och låt den stelna. Skär konfekten i bitar och servera dem.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 10 minuter
Tid i kylen ca 1 timme
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar