KASSLERPANNA MED LÖK OCH PAPRIKA
Kassler är riktig snabbmat. Här serveras den under ett täcke av paprika, lök och svamp och täcks av en välsmakande senapssås.
4 portioner
Ca 500 g benfri kassler
1 paprika
1 lök
100 g färska champinjoner
eller 1 burk konserverade, 185 g
1 msk smör eller margarin
1 dl köttbuljong av tärning
2 dl crème fraîche
1 - 1½ msk kinesisk soya
2 msk senap
vit- eller svartpeppar
klippt persilja
Serveringstips:
Kokt potatis, ris eller pasta. Grn-
sallad med cocktailtomater och
senapsdressing.
Skär kasslern i skivor. Ansa paprika och lök och skär dem i ringar. Ansa och skiva champinjonerna. Bryn matfettet i en stor stekpanna eller gryta. Lägg ned köttet och bryn skivorna på båda sidor. Lägg upp köttet på en tallrik. Lägg i paprika, lök och champinjoner och låt alltsammans fräsa ca 5 minuter. Lägg tillbaka köttet i pannan.
Blanda samman buljong, crème fraîche, soya och senap. Smaka av med peppar. Häll såsen över kött och grönsaker. Låt rätten småputtra under lock 5 - 10 minuter.
Strö persilja över och servera.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 15 minuter
Kassler är riktig snabbmat. Här serveras den under ett täcke av paprika, lök och svamp och täcks av en välsmakande senapssås.
4 portioner
Ca 500 g benfri kassler
1 paprika
1 lök
100 g färska champinjoner
eller 1 burk konserverade, 185 g
1 msk smör eller margarin
1 dl köttbuljong av tärning
2 dl crème fraîche
1 - 1½ msk kinesisk soya
2 msk senap
vit- eller svartpeppar
klippt persilja
Serveringstips:
Kokt potatis, ris eller pasta. Grn-
sallad med cocktailtomater och
senapsdressing.
Skär kasslern i skivor. Ansa paprika och lök och skär dem i ringar. Ansa och skiva champinjonerna. Bryn matfettet i en stor stekpanna eller gryta. Lägg ned köttet och bryn skivorna på båda sidor. Lägg upp köttet på en tallrik. Lägg i paprika, lök och champinjoner och låt alltsammans fräsa ca 5 minuter. Lägg tillbaka köttet i pannan.
Blanda samman buljong, crème fraîche, soya och senap. Smaka av med peppar. Häll såsen över kött och grönsaker. Låt rätten småputtra under lock 5 - 10 minuter.
Strö persilja över och servera.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 15 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar