måndag 5 maj 2014

Kasslerpanna med lök och paprika

KASSLERPANNA MED LÖK OCH PAPRIKA

Kassler är riktig snabbmat. Här serveras den under ett täcke av paprika, lök och svamp och täcks av en välsmakande senapssås.

4 portioner

Ca 500 g benfri kassler
1 paprika
1 lök
100 g färska champinjoner
eller 1 burk konserverade, 185 g
1 msk smör eller margarin
1 dl köttbuljong av tärning
2 dl crème fraîche
1 - 1½ msk kinesisk soya
2 msk senap
vit- eller svartpeppar
klippt persilja

Serveringstips:
Kokt potatis, ris eller pasta. Grn-
sallad med cocktailtomater och
senapsdressing.


Skär kasslern i skivor. Ansa paprika och lök och skär dem i ringar. Ansa och skiva champinjonerna. Bryn matfettet i en stor stekpanna eller gryta. Lägg ned köttet och bryn skivorna på båda sidor. Lägg upp köttet på en tallrik. Lägg i paprika, lök och champinjoner och låt alltsammans fräsa ca 5 minuter. Lägg tillbaka köttet i pannan.

Blanda samman buljong, crème fraîche, soya och senap. Smaka av med peppar. Häll såsen över kött och grönsaker. Låt rätten småputtra under lock 5 - 10 minuter.

Strö persilja över och servera.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid på spisen 15 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar