SKIVAD PEPPARPOTATIS
Denna goda och knapriga potatis tillagas i ugnen. Med olivolja och kryddor blir potatisen ett läckert tillbehör till kött- och fiskrätter.
4 portioner
4 medelstora rödskaliga potatisar
1 tsk olivolja
½ tsk rivet citronskal
½ - 3/4 krm tabascosås eller
½ krm cayennepeppar
½ tsk salt
1 - 2 krm grovmalen svartpeppar
½ - 3/4 tsk torkad timjan
Värm ugnen till 225°. Pensla ett bakplåtspapper med olja och lägg det i en liten ugnspanna. Skölj och skrubba potatisen. Skiva den med skalet på i ca 3 mm tjocka skivor. Blanda olja, citronskal och tabasco eller cayennepeppar i en stor skål. Torka av potatisskivorna och vänd dem i blandningen. Blanda och strö över de torra kryddorna, salt, peppar och timjan, samt vänd potatisen några gånger så att kryddorna fördelar sig jämnt.
Sprid ut potatisen i ett jämnt lager på bakplåtspapperet och ställ in i ugnen. Stek den gyllenbrun ca 20 minuter. Vänd en gång. Lägg den knapriga potatisen i en serveringsskål och servera genast.
Variation:
Gör en knaprig gratäng. Lägg potatisen i en smord bakform. Täck med 2 tunt skivade tomater och strö över 2 msk riven parmesan. Grädda ca 20 minuter eller tills potatisen är genomstekt. Servera genast.
Tips och råd:
Byt ut timjan mot kummin så får din rätt en spännande smak av Mellanösterns kök. Använd gärna malen kummin i stället för kumminfrön.
Tillaga potatisen en dag i förväg och förvara i kylskåp. När det är dags att återvärma dem, sprid ut dem på ett bakplåtspapper och stek i 225° tills de är gyllene och knapriga.
Ca 30 minuter att tillaga
Denna goda och knapriga potatis tillagas i ugnen. Med olivolja och kryddor blir potatisen ett läckert tillbehör till kött- och fiskrätter.
4 portioner
4 medelstora rödskaliga potatisar
1 tsk olivolja
½ tsk rivet citronskal
½ - 3/4 krm tabascosås eller
½ krm cayennepeppar
½ tsk salt
1 - 2 krm grovmalen svartpeppar
½ - 3/4 tsk torkad timjan
Värm ugnen till 225°. Pensla ett bakplåtspapper med olja och lägg det i en liten ugnspanna. Skölj och skrubba potatisen. Skiva den med skalet på i ca 3 mm tjocka skivor. Blanda olja, citronskal och tabasco eller cayennepeppar i en stor skål. Torka av potatisskivorna och vänd dem i blandningen. Blanda och strö över de torra kryddorna, salt, peppar och timjan, samt vänd potatisen några gånger så att kryddorna fördelar sig jämnt.
Sprid ut potatisen i ett jämnt lager på bakplåtspapperet och ställ in i ugnen. Stek den gyllenbrun ca 20 minuter. Vänd en gång. Lägg den knapriga potatisen i en serveringsskål och servera genast.
Variation:
Gör en knaprig gratäng. Lägg potatisen i en smord bakform. Täck med 2 tunt skivade tomater och strö över 2 msk riven parmesan. Grädda ca 20 minuter eller tills potatisen är genomstekt. Servera genast.
Tips och råd:
Byt ut timjan mot kummin så får din rätt en spännande smak av Mellanösterns kök. Använd gärna malen kummin i stället för kumminfrön.
Tillaga potatisen en dag i förväg och förvara i kylskåp. När det är dags att återvärma dem, sprid ut dem på ett bakplåtspapper och stek i 225° tills de är gyllene och knapriga.
Ca 30 minuter att tillaga
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar