tisdag 13 maj 2014

Blandad fruktsallad

BLANDAD FRUKTSALLAD

Ett färskt och fruktigt nöje som förser gästerna eller familjen med mycket vitaminer och proteiner samtidigt som det smakar himmelskt.

4 portioner

1 apelsin
300 g färska eller frysta jordgubbar
1 banan
300 g färska eller frysta hallon
1 honungsmelon

Yoghurtsås:
1 vaniljstång
3 msk flytande honung
1½ dl lättyoghurt
½ dl matlagningsgrädde
1 nypa mald kryddnejlika

Till garnering:
färsk mynta


Skala apelsinen med en kniv så att även det vita skinnet skalas bort. Skär sedan ut klyftorna från sina hinnor. Spara apelsinsaften som bildas.

Skölj, rensa och halvera jordgubbarna. Skala bananen och skär den i bitar. Om jordgubbar och hallon är frysta så ta vara på saften som de avger när de tinar. Dela melonen och ta bort kärnorna med en sked. Skala melonen och skär fruktköttet i kuber.

Dela vaniljstången på längden och ta ut de svarta vaniljkornen och blanda dem med honungen. Blanda honung, yoghurt och grädde och smaka av med kryddnejlika. Häll såsen över fruktsalladen eller servera den bredvid. Om så önskas, garnera med färsk mynta.

Ca 30 minuter att tillaga



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar