ORIENTALISK FLÄSKGRYTA
Kinesisk matlagning när den är som bäst! En färgglad och knaprig rätt som helt säkert kommer att bli en favorit.
6 portioner
Ca 450 g fläskfilé
2½ dl hönsbuljong
3 msk kinesisk soya
2 msk maizena
1 msk vegetabilisk olja
1 medelstor gul lök, skuren
i 8 klyftor
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 röda paprikor, grovt hackade
500 g broccolibuketter
1 tsk chilipeppar
1½ dl cashew- eller jordnötter
Blanda buljong, soya och maizena väl i en skål. Värm upp en wok- eller stekpanna på hög värme. Strimla fläskfilén i ½ cm tjocka skivor. Häll oljan i woken/pannan och hetta upp den men låt det inte ryka. Bryn fläskfilén i oljan. Rör om oavbrutet tills köttet inte längre är rosa, ca 5 minuter. Lägg upp köttet på en bit hushållspapper.
Bryn lök och vitlök ca 2 minuter under ständig omrörning. Lägg i paprika, broccoli och chilipeppar och bryn ytterligare tills grönsakerna är krispiga, ca 2 minuter. Tillsätt köttet och buljongblandningen och stek tills köttet blir varmt och såsen tjocknar, ca 5 minuter. Rör i nötterna. Lägg upp köttgrytan på tallrikar och servera med kokt vitt ris.
Ca 40 minuter att tillaga
Kinesisk matlagning när den är som bäst! En färgglad och knaprig rätt som helt säkert kommer att bli en favorit.
6 portioner
Ca 450 g fläskfilé
2½ dl hönsbuljong
3 msk kinesisk soya
2 msk maizena
1 msk vegetabilisk olja
1 medelstor gul lök, skuren
i 8 klyftor
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 röda paprikor, grovt hackade
500 g broccolibuketter
1 tsk chilipeppar
1½ dl cashew- eller jordnötter
Blanda buljong, soya och maizena väl i en skål. Värm upp en wok- eller stekpanna på hög värme. Strimla fläskfilén i ½ cm tjocka skivor. Häll oljan i woken/pannan och hetta upp den men låt det inte ryka. Bryn fläskfilén i oljan. Rör om oavbrutet tills köttet inte längre är rosa, ca 5 minuter. Lägg upp köttet på en bit hushållspapper.
Bryn lök och vitlök ca 2 minuter under ständig omrörning. Lägg i paprika, broccoli och chilipeppar och bryn ytterligare tills grönsakerna är krispiga, ca 2 minuter. Tillsätt köttet och buljongblandningen och stek tills köttet blir varmt och såsen tjocknar, ca 5 minuter. Rör i nötterna. Lägg upp köttgrytan på tallrikar och servera med kokt vitt ris.
Ca 40 minuter att tillaga
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar