tisdag 13 maj 2014

Orientalisk fläskgryta

ORIENTALISK FLÄSKGRYTA

Kinesisk matlagning när den är som bäst! En färgglad och knaprig rätt som helt säkert kommer att bli en favorit.

6 portioner

Ca 450 g fläskfilé
2½ dl hönsbuljong
3 msk kinesisk soya
2 msk maizena
1 msk vegetabilisk olja
1 medelstor gul lök, skuren
i 8 klyftor
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 röda paprikor, grovt hackade
500 g broccolibuketter
1 tsk chilipeppar
1½ dl cashew- eller jordnötter


Blanda buljong, soya och maizena väl i en skål. Värm upp en wok- eller stekpanna på hög värme. Strimla fläskfilén i ½ cm tjocka skivor. Häll oljan i woken/pannan och hetta upp den men låt det inte ryka. Bryn fläskfilén i oljan. Rör om oavbrutet tills köttet inte längre är rosa, ca 5 minuter. Lägg upp köttet på en bit hushållspapper.

Bryn lök och vitlök ca 2 minuter under ständig omrörning. Lägg i paprika, broccoli och chilipeppar och bryn ytterligare tills grönsakerna är krispiga, ca 2 minuter. Tillsätt köttet och buljongblandningen och stek tills köttet blir varmt och såsen tjocknar, ca 5 minuter. Rör i nötterna. Lägg upp köttgrytan på tallrikar och servera med kokt vitt ris.

Ca 40 minuter att tillaga



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar