MAGER SALLADSDRESSING
Den här enkla men smakrika dressingen är ett fettsnålt alternativ till färdig majonnäs eller salladsdressing.
8 portioner
1½ dl yoghurt naturell
1 tsk dijonsenap
1 - 2 tsk vitvinsvinäger
4 msk ljus olivolja
1 nypa farin
1 nypa salt
2 krm italiensk salladskrydda
vitpeppar
1 dl mager kesella
Vispa samman yoghurt, senap och vinäger i en skål. Använd en ballongvisp och vispa till en slät blandning. Tillsätt oljan gradvid under kraftig vispning, gärna med elvisp, tills allt är blandat. Vispa ned socker, salt, salladskrydda och litet vitpeppar som smaksättning.
Rör kesellan mjuk och blanda ned den i yoghurtmixen. Rör om tills allt är väl blandat.
Variation:
Blanda ned 50 g hackad dill och 1 msk färskpressad limesaft i dressingen och servera den till kokt, kall eller varmrökt lax. Tillsätt 50 g finhackad färsk basilika och 1 pressad vitlöksklyfta i dressingen och servera den till räkor. Servera kyckling med dressingen som smaksatts med ½ msk currypasta och 1 msk mango chutney. Ringla dressingen över litet skivad, kall, kokt eller rimmad kyckling.
Tips och råd:
Använd en mild och ljus olivolja. Tänk på att jungfruolja har en starkare smak som lätt tar död på de andra smakerna. Oljan bör förvaras kallt. Om oljan är för varm kan den lätt göra så att dressingen skär sig.
10 minuter att tillaga
Den här enkla men smakrika dressingen är ett fettsnålt alternativ till färdig majonnäs eller salladsdressing.
8 portioner
1½ dl yoghurt naturell
1 tsk dijonsenap
1 - 2 tsk vitvinsvinäger
4 msk ljus olivolja
1 nypa farin
1 nypa salt
2 krm italiensk salladskrydda
vitpeppar
1 dl mager kesella
Vispa samman yoghurt, senap och vinäger i en skål. Använd en ballongvisp och vispa till en slät blandning. Tillsätt oljan gradvid under kraftig vispning, gärna med elvisp, tills allt är blandat. Vispa ned socker, salt, salladskrydda och litet vitpeppar som smaksättning.
Rör kesellan mjuk och blanda ned den i yoghurtmixen. Rör om tills allt är väl blandat.
Variation:
Blanda ned 50 g hackad dill och 1 msk färskpressad limesaft i dressingen och servera den till kokt, kall eller varmrökt lax. Tillsätt 50 g finhackad färsk basilika och 1 pressad vitlöksklyfta i dressingen och servera den till räkor. Servera kyckling med dressingen som smaksatts med ½ msk currypasta och 1 msk mango chutney. Ringla dressingen över litet skivad, kall, kokt eller rimmad kyckling.
Tips och råd:
Använd en mild och ljus olivolja. Tänk på att jungfruolja har en starkare smak som lätt tar död på de andra smakerna. Oljan bör förvaras kallt. Om oljan är för varm kan den lätt göra så att dressingen skär sig.
10 minuter att tillaga
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar