KÖTTFÄRSGRYTA FRÅN CUBA
Kött och grönsaker kombineras här med en kryddstark sås. Ännu ett gott recept från det exotiska karibiska köket!
4 portioner
500 g fläsk- eller blandfärs
3 dl långkornigt vitt ris
1½ tsk spiskummin
1/4 tsk cayennepeppar
1 medelstor lök
3 vitlöksklyftor
2 gröna paprikor
1 stor burk hela tomater, 800 g
6 gröna paprikafyllda oliver
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
2 dl hönsbuljong
Koka riset med dubbelt så mycket vatten eller enligt förpackningens anvisningar. Blanda färsen med spiskummin och cayennepeppar. Täck över med plastfolie och ställ kallt 10 minuter.
Skala och hacka lök och vitlök fint. Ansa, skölj och hacka paprikan. Låt tomaterna rinna av men spara på saften. Hacka tomaterna fint och skär oliverna i skivor. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och bryn färsen under omrörning så att den blir smulig. Lägg den brynta färsen åt sidan. Hetta upp resten av oljan och bryn lök, vitlök och paprika på svag värme 3 minuter. Blanda först ned tomatpuré och sedan buljong. Tillsätt tomatsaften och låt koka upp.
Tillsätt köttet och låt koka ihop på medelstark värme under omrörning ca 5 minuter. Blanda ned oliverna. Lägg upp riset i två högar på ett uppvärmt fat och lägg köttfärsen mellan rishögarna. Servera genast.
Ca 40 minuter att tillaga
Kött och grönsaker kombineras här med en kryddstark sås. Ännu ett gott recept från det exotiska karibiska köket!
4 portioner
500 g fläsk- eller blandfärs
3 dl långkornigt vitt ris
1½ tsk spiskummin
1/4 tsk cayennepeppar
1 medelstor lök
3 vitlöksklyftor
2 gröna paprikor
1 stor burk hela tomater, 800 g
6 gröna paprikafyllda oliver
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
2 dl hönsbuljong
Koka riset med dubbelt så mycket vatten eller enligt förpackningens anvisningar. Blanda färsen med spiskummin och cayennepeppar. Täck över med plastfolie och ställ kallt 10 minuter.
Skala och hacka lök och vitlök fint. Ansa, skölj och hacka paprikan. Låt tomaterna rinna av men spara på saften. Hacka tomaterna fint och skär oliverna i skivor. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna och bryn färsen under omrörning så att den blir smulig. Lägg den brynta färsen åt sidan. Hetta upp resten av oljan och bryn lök, vitlök och paprika på svag värme 3 minuter. Blanda först ned tomatpuré och sedan buljong. Tillsätt tomatsaften och låt koka upp.
Tillsätt köttet och låt koka ihop på medelstark värme under omrörning ca 5 minuter. Blanda ned oliverna. Lägg upp riset i två högar på ett uppvärmt fat och lägg köttfärsen mellan rishögarna. Servera genast.
Ca 40 minuter att tillaga
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar