FILÉ MED KNAPRIGT TÄCKE
Doften av ugnsstekt fläskfilé och äpplen är oslagbar. Här har filén en knaprig skorpa som smakar härligt av ingefära, äpple och svartpeppar.
6 portioner
2 fläskfiléer à ca 400 g
salt, peppar
3 msk olja
Äppeltäcke:
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk äppelmos
2 msk apelsinjuice
3 msk soya
½ tsk ingefära
1 krm svartpeppar
Skölj och torka av filéerna och krydda dem med salt och peppar. Hetta upp oljan på hög värme i en stor stekpanna. Bryn filéerna på alla sidor och ta upp dem ur pannan. Lägg köttet i en ugnsfast form och ställ åt sidan.
Skala och hacka lök och vitlök fint. Lägg löken och vitlöken i stekpannan och låt fräsa i oljan som finns kvar från filéerna tills de är mjuka och gyllengula. Häll över lök och olja i en skål och blanda med äppelmos, apelsinjuice, soya, ingefära och svartpeppar. Pensla blandningen på filéerna. Täck över formen med aluminiumfolie och ställ in den på understa falsen i ugnen. Stek 15 minuter på 225°.
Ta bort foliet och sänk värmen till 200°. Låt filéerna stekas ytterligare 10 - 15 minuter tills ytan har blivit brun och fin.
Ca 50 minuter att tillaga
Doften av ugnsstekt fläskfilé och äpplen är oslagbar. Här har filén en knaprig skorpa som smakar härligt av ingefära, äpple och svartpeppar.
6 portioner
2 fläskfiléer à ca 400 g
salt, peppar
3 msk olja
Äppeltäcke:
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk äppelmos
2 msk apelsinjuice
3 msk soya
½ tsk ingefära
1 krm svartpeppar
Skölj och torka av filéerna och krydda dem med salt och peppar. Hetta upp oljan på hög värme i en stor stekpanna. Bryn filéerna på alla sidor och ta upp dem ur pannan. Lägg köttet i en ugnsfast form och ställ åt sidan.
Skala och hacka lök och vitlök fint. Lägg löken och vitlöken i stekpannan och låt fräsa i oljan som finns kvar från filéerna tills de är mjuka och gyllengula. Häll över lök och olja i en skål och blanda med äppelmos, apelsinjuice, soya, ingefära och svartpeppar. Pensla blandningen på filéerna. Täck över formen med aluminiumfolie och ställ in den på understa falsen i ugnen. Stek 15 minuter på 225°.
Ta bort foliet och sänk värmen till 200°. Låt filéerna stekas ytterligare 10 - 15 minuter tills ytan har blivit brun och fin.
Ca 50 minuter att tillaga
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar