tisdag 13 maj 2014

Potatis- och svampform

POTATIS- OCH SVAMPFORM

Den här rätten är både billig och god. Har man rester av kokt potatis kan man använda dem, gärna blandade med andra grönsaker. Dessutom går det fort att laga och tillsammans med litet gott bröd kan rätten utgöra en hel måltid.

4 portioner

4 - 5 medelstora potatisar
250 g champinjoner
1 purjolök
2 msk smör eller margarin
5 ägg
1½ dl mjölk
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl riven god ost, t ex Herrgårds


Skala potatisen och skär den i tärningar. Fräs upp dem några minuter i matfett i en stekpanna. Rensa champinjonerna och skär dem i skivor. Skölj och strimla purjolöken. Fräs svamp och lök tillsammans med potatisen några minuter.

Vispa upp äggen lätt i en skål med mjölken. Krydda med salt och peppar. Lägg grönsaksblandningen i en smord form, häll över äggstanningen och strö över osten. Grädda rätten i ugn vid 175° på mellersta falsen ca 25 minuter eller tills äggstanningen stelnat - den får inte bli för hård.

Servera rätten med grovt bröd och en sallad.

Tid för tillagning: Ca 45 minuter
varav ca 25 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar