söndag 25 maj 2014

Saftiga minibiffar med äppel- och senapssky

SAFTIGA MINIBIFFAR MED ÄPPEL-
OCH SENAPSSKY

Äpple och ost ger biffarna mycket smak och gör dem extra saftiga.

4 portioner

2 äpplen
1 bit ost, t ex prästost, ca 50 g
600 g bland- eller fläskfärs
½ tsk salt
1 - 2 krm svartpeppar
2 msk matolja
2 dl färskpressad äppeljuice, t ex Kiviks
Årets Skörd
1 - 2 msk senap
ev 2 krm maizena


Skala, kärna ur och skär äpplena i små tärningar och skär också osten i små tärningar. Blanda färsen med salt, peppar, äppel- och osttärningar i en bunke. Forma färsen till 12 små biffar. Stek biffarna i oljan ca 3 minuter på varje sida. Häll över äppeljuicen och efterstek under lock ca 3 minuter. Ta upp biffarna och lägg dem på ett fat.

Rör ned senapen i äppelskyn och koka ihop 1 - 2 minuter. Red ev av skyn med maizena. Häll skyn över biffarna. Servera med kokt potatis och tomatsallad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar