söndag 25 maj 2014

Fläskfilérulader i mustig cider- och rosépepparsås

FLÄSKFILÉRULADER I MUSTIG
CIDER- OCH ROSÉPEPPARSÅS

4 portioner

Ca 600 g fläskfilé
salt, peppar
1 skiva cheddarost, ca 50 g, gärna
med calvadossmak
2 msk matolja
2 msk smör eller margarin
3 dl äppelcider
3 dl grädde
rosépeppar


Putsa filén och skär den i drygt cm-tjocka skivor. Bulta skivorna tunna med knytnäven. Krydda med salt och peppar. Skär osten i ca 3 cm korta stavar och lägg en stav på varje köttskiva. Rulla ihop och fäst med tandpetare.

Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Bryn ruladerna runt om på medelstark värme 4 - 5 minuter. Ta upp ruladerna. Häll cider och grädde i pannan, koka upp såsen under omrörning och koka ihop tills hälften återstår. Smaka av med krossad rosépeppar, salt och peppar. Lägg i ruladerna och efterstek ca 5 minuter. Servera med pasta eller potatismos.

Fläskfilén kan bytas ut mot fläskkött av bog eller skinka. Öka då stektiden och efterstek ruladerna ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar