onsdag 14 maj 2014

Risfrestelse

RISFRESTELSE

Spara överblivet ris och gör något matigt och gott. Med riset som grund tar du vad du har i skafferiet och "svänger ihop" frestelsen.

4 - 6 portioner

1 gul lök
1 morot
½ grön paprika
1 msk matolja
2½ dl rester av kyckling,
fläsk- eller nötkött
5 dl kokt ris
2 ägg
2 dl kaffegrädde
3 msk kinesisk soya

Tips:
Gör rätten vegetarisk och ersätt
köttet med olika slags grönsaker.

Serveringstips:
Blandad sallad och fullkornsbröd.


Skala lök och morot. Rensa paprikan och hacka löken. Skär morot och paprika i små tärningar. Värm oljan i en stekpanna och fräs lök, morot och paprika ca 5 minuter. Blanda ned köttet och värm ytterligare ett par minuter.

Blanda grönsakerna och köttet med riset och lägg alltsammans i en smord, ugnssäker form. Blanda ägg, grädde och soya i en skål och häll det i formen. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 20 minuter, tills äggstanningen har stannat. Servera gratängen.

Tid att tillaga:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 10 minuter
Tid i ugnen 20 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar