onsdag 14 maj 2014

Kotletter med svampröra

KOTLETTER MED SVAMPRÖRA

Den goda svampröran gör kotletterna till riktig festmat. Rätten kan göras i ordning i förväg och sedan ugnsstekas före serveringen.

4 portioner

4 - 6 fläskkotletter
1 msk smör eller margarin
salt, peppar

Svampröra:
200 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
1 dl hackad persilja
½ - 1 dl finhackad rödlök
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 - 3 msk riven ost

Serveringstips:
Ris eller kokt potatis och en grönsallad
eller skivade tomater till kotletterna.


Smält matfettet i en stekpanna. Bryn kotletterna på båda sidor så att de får litet färg. Lägg över dem i en ugnssäker form. Salta och peppra på båda sidorna.

Svampröra: Skär svampen i bitar. Fräs den i matfettet tills all vätska kokat in. Låt svampen svalna. Blanda ihop svamp, persilja, rödlök, ägg, salt och peppar. Fördela blandningen på kotletterna.

Stek kotletterna i mitten av ugnen i 175° ca 40 minuter. Strö över osten efter ca 30 minuter. Kontrollera om kotletterna är genomstekta, stek annars ytterligare några minuter.

Tid för tillagning:
Förberedelse 25 minuter
Tid i ugnen 40 minuter







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar