KOTLETTER MED SVAMPRÖRA
Den goda svampröran gör kotletterna till riktig festmat. Rätten kan göras i ordning i förväg och sedan ugnsstekas före serveringen.
4 portioner
4 - 6 fläskkotletter
1 msk smör eller margarin
salt, peppar
Svampröra:
200 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
1 dl hackad persilja
½ - 1 dl finhackad rödlök
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 - 3 msk riven ost
Serveringstips:
Ris eller kokt potatis och en grönsallad
eller skivade tomater till kotletterna.
Smält matfettet i en stekpanna. Bryn kotletterna på båda sidor så att de får litet färg. Lägg över dem i en ugnssäker form. Salta och peppra på båda sidorna.
Svampröra: Skär svampen i bitar. Fräs den i matfettet tills all vätska kokat in. Låt svampen svalna. Blanda ihop svamp, persilja, rödlök, ägg, salt och peppar. Fördela blandningen på kotletterna.
Stek kotletterna i mitten av ugnen i 175° ca 40 minuter. Strö över osten efter ca 30 minuter. Kontrollera om kotletterna är genomstekta, stek annars ytterligare några minuter.
Tid för tillagning:
Förberedelse 25 minuter
Tid i ugnen 40 minuter
Den goda svampröran gör kotletterna till riktig festmat. Rätten kan göras i ordning i förväg och sedan ugnsstekas före serveringen.
4 portioner
4 - 6 fläskkotletter
1 msk smör eller margarin
salt, peppar
Svampröra:
200 g färska champinjoner
1 msk smör eller margarin
1 dl hackad persilja
½ - 1 dl finhackad rödlök
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 - 3 msk riven ost
Serveringstips:
Ris eller kokt potatis och en grönsallad
eller skivade tomater till kotletterna.
Smält matfettet i en stekpanna. Bryn kotletterna på båda sidor så att de får litet färg. Lägg över dem i en ugnssäker form. Salta och peppra på båda sidorna.
Svampröra: Skär svampen i bitar. Fräs den i matfettet tills all vätska kokat in. Låt svampen svalna. Blanda ihop svamp, persilja, rödlök, ägg, salt och peppar. Fördela blandningen på kotletterna.
Stek kotletterna i mitten av ugnen i 175° ca 40 minuter. Strö över osten efter ca 30 minuter. Kontrollera om kotletterna är genomstekta, stek annars ytterligare några minuter.
Tid för tillagning:
Förberedelse 25 minuter
Tid i ugnen 40 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar