MUSTIG SKINKPANNA
En perfekt rätt som du kan förbereda nästan helt. Före serveringen smaksätter du med citron och persilja.
4 portioner
600 g skinkschnitzel
½ tsk vitpeppar
2 vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin
1 tsk paprikapulver
3 msk olivolja
1 stor gul lök
1 röd paprika
3 sardeller
1 stor burk hela tomater
1 msk kapris
½ citron
1 msk hackad persilja
salt och peppar
Skär köttet i 2 cm breda strimlor och krydda med ½ tsk vitpeppar. Skala vitlöken och hacka den fint tillsammans med rosmarin. Blanda vitlök med paprikapulver och olja och blanda sedan ned det strimlade köttet och marinera i 1 timme.
Skala och hacka löken fint. Ansa paprikan och skär den i strimlor. Hacka sardellerna fint. Låt tomaterna rinna av och ta vara på spadet. Skär tomaterna i bitar. Bryn köttet med sin marinad på stark värme i en stor stekpanna. Tillsätt lök, paprika, sardeller, tomater och kapris. Häll över hälften av vätskan från tomaterna, blanda väl och låt sjuda upp. Lägg på ett lock, sätt ned värmen och låt sjuda 25 minuter. Häll på mer vätska om det behövs.
Smaka av med salt, peppar och saften från citronen. Riv citronskalet fint och strö över skal och persilja. Servera genast.
Servera med ris eller kokt potatis, en knaprig grönsallad och osötat bröd.
Ca 40 minuter att tillaga + marineringstid
En perfekt rätt som du kan förbereda nästan helt. Före serveringen smaksätter du med citron och persilja.
4 portioner
600 g skinkschnitzel
½ tsk vitpeppar
2 vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin
1 tsk paprikapulver
3 msk olivolja
1 stor gul lök
1 röd paprika
3 sardeller
1 stor burk hela tomater
1 msk kapris
½ citron
1 msk hackad persilja
salt och peppar
Skär köttet i 2 cm breda strimlor och krydda med ½ tsk vitpeppar. Skala vitlöken och hacka den fint tillsammans med rosmarin. Blanda vitlök med paprikapulver och olja och blanda sedan ned det strimlade köttet och marinera i 1 timme.
Skala och hacka löken fint. Ansa paprikan och skär den i strimlor. Hacka sardellerna fint. Låt tomaterna rinna av och ta vara på spadet. Skär tomaterna i bitar. Bryn köttet med sin marinad på stark värme i en stor stekpanna. Tillsätt lök, paprika, sardeller, tomater och kapris. Häll över hälften av vätskan från tomaterna, blanda väl och låt sjuda upp. Lägg på ett lock, sätt ned värmen och låt sjuda 25 minuter. Häll på mer vätska om det behövs.
Smaka av med salt, peppar och saften från citronen. Riv citronskalet fint och strö över skal och persilja. Servera genast.
Servera med ris eller kokt potatis, en knaprig grönsallad och osötat bröd.
Ca 40 minuter att tillaga + marineringstid
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar