onsdag 14 maj 2014

Korvgryta med curry

KORVGRYTA MED CURRY

Variera korven! Gör en korvgryta med äpplen och lök. Krydda med curry och tomatpuré. Och vips, det blir både annorlunda och gott!

4 portioner

2 gula lökar
4 äpplen
1 msk smör eller margarin
2 tsk curry
400 g falukorv
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 dl grädde
1 tsk salt
1 - 2 msk klippt gräslök

Gott att äta till:
Potatismos eller ris och grönsallad.


Skala lök och äpple och skär dem i ganska tunna klyftor. Smält matfettet i en gryta. Fräs lök, äpple och curry i matfettet. Dra skinnet av korven och skär den i skivor. Lägg dem i grytan. Tillsätt tomatpuré, vatten, grädde och salt.

Låt "grytan" sakta koka under lock ca 5 minuter. Strö över klippt gräslök vid serveringen.

Tid för tillagning: Ca 25 minuter.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar