onsdag 14 maj 2014

Köttkroketter

KÖTTKROKETTER

Här har vi en härlig färsrätt, som kanske ser svår ut att tillaga vid första ögonkastet. Men pröva att laga den, den är väl värd besväret.

4 portioner

200 g fläskfärs
200 g kalvfärs
2 kokta potatisar
1½ dl vatten
1 ägg
1 msk riven lök
1½ tsk salt
½ tsk vitpeppar
matfett till stekningen
1 msk mild chilisås
2 msk vatten

Fyllning:
hackad persilja
finhackade champinjoner
hackade ansjovisar
baconstrimlor

Gott att äta till:
Potatismos.


Blanda köttet, de mosade potatisarna samt de övriga ingredienserna till en god färs. Bred ut färsen på ett mjölat bakbord till ½ cm tjocklek. Dela färskakan i 8 - 12 fyrkantiga bitar och lägg litet fyllning på varje. Rulla ihop varje färsbit och stek dem gyllene i matfettet.

Vispa ur stekpannan med vatten och chilisås. Lägg kroketterna på en bädd av luftigt potatismos och häll skyn över. Garnera med litet persilja. Servera med råkostsallad på morötter eller smörkokta ärter.

Tid för tillagning: Ca 40 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar