tisdag 6 maj 2014

Persiko-clafoutis

PERSIKO-CLAFOUTIS

En riktigt klassisk fransk dessert med persikor. Den ser inte bara aptitretande ut, utan smakar också vidunderligt gott.

4 portioner

4 stora persikor
1 msk pressad citronsaft
1 msk florsocker
75 g smör eller margarin
1 dl socker
3 ägg
1½ dl kaffegrädde
1 msk vaniljsocker
1 dl vetemjöl

Garnering:
ev jordgubbar

Tips:
Färska persikor kan bytas ut mot
konserverade.


Gör ett snitt i skalet på persikorna. Doppa dem i kokande vatten och dra sedan av skalet. Halvera, kärna ur och skär persikorna i skivor. Lägg skivorna i en smord, ugnssäker form, häll på citronsaft och strö över florsocker.

Rör matfett och socker poröst. Blanda ned äggen ett i taget. Tillsätt grädde, vaniljsocker och mjöl och häll smeten över persikorna. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 35 minuter eller tills smeten stelnat och persikorna är mjuka.

Låt desserten svalna något, garnera ev med jordgubbar och servera persikorna.

Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Tid i ugnen 35 minuter





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar