PERSIKO-CLAFOUTIS
En riktigt klassisk fransk dessert med persikor. Den ser inte bara aptitretande ut, utan smakar också vidunderligt gott.
4 portioner
4 stora persikor
1 msk pressad citronsaft
1 msk florsocker
75 g smör eller margarin
1 dl socker
3 ägg
1½ dl kaffegrädde
1 msk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
Garnering:
ev jordgubbar
Tips:
Färska persikor kan bytas ut mot
konserverade.
Gör ett snitt i skalet på persikorna. Doppa dem i kokande vatten och dra sedan av skalet. Halvera, kärna ur och skär persikorna i skivor. Lägg skivorna i en smord, ugnssäker form, häll på citronsaft och strö över florsocker.
Rör matfett och socker poröst. Blanda ned äggen ett i taget. Tillsätt grädde, vaniljsocker och mjöl och häll smeten över persikorna. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 35 minuter eller tills smeten stelnat och persikorna är mjuka.
Låt desserten svalna något, garnera ev med jordgubbar och servera persikorna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Tid i ugnen 35 minuter
En riktigt klassisk fransk dessert med persikor. Den ser inte bara aptitretande ut, utan smakar också vidunderligt gott.
4 portioner
4 stora persikor
1 msk pressad citronsaft
1 msk florsocker
75 g smör eller margarin
1 dl socker
3 ägg
1½ dl kaffegrädde
1 msk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
Garnering:
ev jordgubbar
Tips:
Färska persikor kan bytas ut mot
konserverade.
Gör ett snitt i skalet på persikorna. Doppa dem i kokande vatten och dra sedan av skalet. Halvera, kärna ur och skär persikorna i skivor. Lägg skivorna i en smord, ugnssäker form, häll på citronsaft och strö över florsocker.
Rör matfett och socker poröst. Blanda ned äggen ett i taget. Tillsätt grädde, vaniljsocker och mjöl och häll smeten över persikorna. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 35 minuter eller tills smeten stelnat och persikorna är mjuka.
Låt desserten svalna något, garnera ev med jordgubbar och servera persikorna.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Tid i ugnen 35 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar