tisdag 6 maj 2014

Vinbärsfilé

VINBÄRSFILÉ

Helstek en bit ryggfilé och servera den sedan uppskuren i skivor. Vinbären i såsen ger frisk smak åt köttet.

4 portioner

600 g ryggfilé
salt, peppar
1 msk smör eller margarin
½ dl vatten

Vinbärssås:
2 dl vatten
2½ dl vispgrädde
½ grönsaks- eller köttbuljongtärning
1½ - 2 msk röd vinbärsgelé
1 tsk kinesisk soya
1 msk maizena
salt, peppar
1 - 1½ dl röda vinbär

Serveringstips:
Kokt pressad eller skivad råstekt
potatis. Sockerärter eller smörstekt
svamp.


Gnid in köttet med salt och peppar. Smält matfettet i en stekpanna och bryn köttet runt om tills det fått färg. Häll på ½ dl vatten, lägg på lock och låt köttet eftersteka på svag värme 15 - 20 minuter. Förläng tiden om du vill ha genomstekt kött. Ta upp köttet och håll det varmt.

Vispa ned grädde, 1½ dl vatten, buljongtärning, gelé och soya. Låt såsen koka några minuter. Rör ut maizena med litet vatten och vispa ned redningen i såsen. Låt koka ett par minuter. Smaka av såsen med salt och peppar och blanda försiktigt ned vinbären.

Skär köttet i skivor och servera vinbärssåsen till.

Tid för tillagning:
Förberedelse 5 - 10 minuter
Tid på spisen ca 30 minuter





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar