KÖTTFÄRSTOURNEDOS
En riktig festrätt med köttfärs. Krämig pastej i biffarna gör dem extra saftiga och goda. Toppa med rosor av portvinssmör.
4 portioner
400 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ägg
1 dl kaffegrädde
100 g bakad leverpastej
1 msk kaffegrädde
2 msk hackad persilja
1 msk portvin
1 msk smör eller margarin
Portvinssmör:
60 g smör eller margarin
2 msk hackad persilja
½ msk portvin
salt, svartpeppar
Serveringstips:
Potatisgratäng eller råstekt klyft-
potatis. Grillade tomater eller
sallad.
Börja med portvinssmöret. Rör smöret smidigt och blanda ned persilja och portvin. Smaka av med salt och peppar. Spritsa 4 rosor av smöret och ställ dem i kylskåp för att stelna.
Blanda färsen med salt, peppar, ägg och grädde. Rör samman leverpastejen med 1 msk grädde och rör det smidigt. Blanda ned persiljan och smaksätt med portvinet. Dela färsen i 8 delar och forma dem till biffar, 8 - 9 cm i diameter.
Lägg leverpastejen i mitten på 4 av biffarna. Lägg de andra biffarna ovanpå och tryck till kanten runt om. Smält matfettet i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de fått färg. Häll på ett par msk vatten och låt biffarna steka under lock ca 10 minuter.
Lägg upp biffarna på serveringsfat och lägg en smörros på varje biff. Servera rätten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen ca 15 minuter
En riktig festrätt med köttfärs. Krämig pastej i biffarna gör dem extra saftiga och goda. Toppa med rosor av portvinssmör.
4 portioner
400 g blandfärs
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ägg
1 dl kaffegrädde
100 g bakad leverpastej
1 msk kaffegrädde
2 msk hackad persilja
1 msk portvin
1 msk smör eller margarin
Portvinssmör:
60 g smör eller margarin
2 msk hackad persilja
½ msk portvin
salt, svartpeppar
Serveringstips:
Potatisgratäng eller råstekt klyft-
potatis. Grillade tomater eller
sallad.
Börja med portvinssmöret. Rör smöret smidigt och blanda ned persilja och portvin. Smaka av med salt och peppar. Spritsa 4 rosor av smöret och ställ dem i kylskåp för att stelna.
Blanda färsen med salt, peppar, ägg och grädde. Rör samman leverpastejen med 1 msk grädde och rör det smidigt. Blanda ned persiljan och smaksätt med portvinet. Dela färsen i 8 delar och forma dem till biffar, 8 - 9 cm i diameter.
Lägg leverpastejen i mitten på 4 av biffarna. Lägg de andra biffarna ovanpå och tryck till kanten runt om. Smält matfettet i en stekpanna och stek biffarna på båda sidor tills de fått färg. Häll på ett par msk vatten och låt biffarna steka under lock ca 10 minuter.
Lägg upp biffarna på serveringsfat och lägg en smörros på varje biff. Servera rätten.
Tid för tillagning:
Förberedelse 20 minuter
Tid på spisen ca 15 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar