tisdag 6 maj 2014

Baconkorv med fyllning

BACONKORV MED FYLLNING

Här har vi med fantasins hjälp raskt piffat upp en populär vardagsrätt. Korvarna blir riktigt läckra när de fylls med ost och viras in i bacon.

4 portioner

6 - 8 lunchkorvar
60 - 80 g ost, Grevé eller Cheddar
1½ - 2 tomater
2 - 3 msk senap
2 - 3 msk mild chilisås
6 - 8 skivor bacon

Tips:
Gör ett gott potatismos, lägg det i
klickar runt korvarna och strö på
riven ost. Gratinera moset samti-
digt som korvarna steks i ugnen.

Serveringstips:
Kokt potatis eller stuvade makaroner.
Strimlad grönsallad blandad med
rivna morötter.


Skär ett snitt i korvarna på längden, men skär inte igenom. Lägg dem i en ugnssäker form. Skär osten i strimlor och tomaterna i tunna klyftor. Bred senap och chilisås i skåran. Fyll med oststrimlor och tomatklyftor.

Vira en baconskivor runt varje korv och fäst ev med tandpetare. Stek korvarna i mitten av ugnen i 200° ca 20 minuter tills korven är genomstekt. Servera rätten.

Tid för tillagning:
Förberedelse 15 minuter
Tid i ugnen ca 20 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar