FLANKSTEK MED CITRONSMÖR
Flankstek är mört och saftigt kött som går snabbt att tillaga. Köttet marineras, steks och serveras med citronsmör. Stek det inte för länge för då kan det bli torrt.
4 portioner
600 g flankstek
salt, peppar
Marinad:
4 msk matolja
4 msk pressad citronsaft
3 msk kinesisk soya
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk farin
1 tsk kyndel
Citronsmör:
50 g smör eller margarin
2 - 3 msk pressad citronsaft
1 dl finhackad persilja
½ dl finhackad krasse
salt, peppar
Garnering:
hackad persilja
Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en form och häll marinaden över. Vänd köttet ett par gånger i marinaden. Täck över och låt köttet marineras i kylskåp minst 4 timmar. Vänd på köttet en gång.
Lägg över flanksteken i en ugnssäker form. Pensla med marinaden och strö på litet salt och peppar. Stek flanksteken i mitten av ugnen i 200 - 225°. Stek ca 8 minuter på varje sida för rosa kött, lägg till ca 10 minuter för genomstekt kött.
Rör smöret mjukt och blanda ned citronsaft, persilja, krasse, salt och peppar. Forma smöret till en rulle, vira in det i smörpapper och låt det stelna i kylskåp. Skär upp flanksteken i skivor, garnera med persilja och servera skivat citronsmör till.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Marineringstid 4 - 6 timmar
Tid i ugnen 15 - 25 minuter
Flankstek är mört och saftigt kött som går snabbt att tillaga. Köttet marineras, steks och serveras med citronsmör. Stek det inte för länge för då kan det bli torrt.
4 portioner
600 g flankstek
salt, peppar
Marinad:
4 msk matolja
4 msk pressad citronsaft
3 msk kinesisk soya
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk farin
1 tsk kyndel
Citronsmör:
50 g smör eller margarin
2 - 3 msk pressad citronsaft
1 dl finhackad persilja
½ dl finhackad krasse
salt, peppar
Garnering:
hackad persilja
Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en form och häll marinaden över. Vänd köttet ett par gånger i marinaden. Täck över och låt köttet marineras i kylskåp minst 4 timmar. Vänd på köttet en gång.
Lägg över flanksteken i en ugnssäker form. Pensla med marinaden och strö på litet salt och peppar. Stek flanksteken i mitten av ugnen i 200 - 225°. Stek ca 8 minuter på varje sida för rosa kött, lägg till ca 10 minuter för genomstekt kött.
Rör smöret mjukt och blanda ned citronsaft, persilja, krasse, salt och peppar. Forma smöret till en rulle, vira in det i smörpapper och låt det stelna i kylskåp. Skär upp flanksteken i skivor, garnera med persilja och servera skivat citronsmör till.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Marineringstid 4 - 6 timmar
Tid i ugnen 15 - 25 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar