tisdag 6 maj 2014

Kryddiga grillkotletter

KRYDDIGA GRILLKOTLETTER

Saftiga fläskkotletter penslade med kryddig grillsås är både sommar- och vintermat. De blir lika goda när man grillar dem utomhus som inomhus.

4 portioner

4 fläskkotletter
salt, peppar

Marinad:
4 msk matolja
1 msk kinesisk soya
1 pressad vitlöksklyfta

Grillsås:
2 msk chilisås
1½ msk flytande honung
1½ msk fransk senap
1 - 1½ tsk pepparrot
1 msk matolja

Tips:
Önskar du starkare smak på kotletterna
så krydda dem med litet chilipeppar eller
cayennepeppar.

Serveringstips:
Kokt ris, sallad och bröd.


Torka kotletterna och gör ett par snitt i svålen. Lägg dem på ett fat. Blanda samman ingredienserna till marinaden och häll den över kotletterna. Låt kotletterna marineras i rumstemperatur ca 4 timmar eller i kylskåp minst 8 timmar. Vänd på dem en gång.

Blanda samman chilisås, honung, senap, pepparrot och olja. Ta upp kotletterna ur marinaden, lägg dem i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar.

Pensla kotletterna med grillsåsen och grilla dem i övre delen av ugnen 8 - 10 minuter på varje sida eller tills de är lagom grillade. Pensla dem då och då med grillsåsen. Servera kotletterna.

Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Marineringstid 4 - 8 timmar
Grilltid 16 - 20 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar