tisdag 6 maj 2014

Alexanders spaghettilåda

ALEXANDERS SPAGHETTILÅDA

Spaghetti med kryddad köttfärsröra och tomater blir en god och populär låda. Gratinera den i ugnen tills osten smält och fått fin färg.

4 portioner

½ gul lök
½ grön paprika
1 burk hela tomater, 400 g
1 msk smör eller margarin
400 g nötfärs
2½ dl vatten
1 köttbuljongtärning
½ - 1 tsk salt
1 tsk basilika
½ - 1 tsk oregano
1 krm chilipulver
1 krm vitpeppar
150 g spaghetti
3 dl riven ost

Tips:
Blanda ned 2 dl majskorn
i färsblandningen.


Hacka löken och skär paprikan i små tärningar. Dela tomaterna. Smält matfettet i en kastrull och fräs löken några minuter. Blanda ned färsen och låt den fräsa tills den är genomstekt. Blanda ned paprika, tomater, vatten, buljongtärning, salt och kryddor i färsen.

Bryt spaghettin i bitar och blanda ned den. Låt det småputtra under lock ca 20 minuter. Rör om då och då. Smaka av och krydda ev mer. Lägg över spaghettiröran i en ugnssäker form och strö över osten.

Gratinera i övre delen av ugnen i 225° ca 10 minuter eller tills osten har smält och fått fin färg. Servera spaghettilådan.

Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 30 minuter
Tid i ugnen 10 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar