tisdag 6 maj 2014

Panerad minutbiff

PANERAD MINUTBIFF

Minutbiffar kan med fördel paneras före stekningen. Då blir de extra saftiga och goda. Här serveras de med en mustig gräddsås.

4 portioner

4 skivor minutbiff
1½ dl ströbröd
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 uppvispat ägg
3 - 4 msk smör eller margarin

Gräddsås:
2 msk vetemjöl
2½ dl köttbuljong
1½ dl kaffegrädde
½ - 1 tsk kinesisk soya
salt, vitpeppar

Garnering:
klippt persilja

Serveringstips:
Potatismos, skivad tomat och vitkåls-
sallad med gurkstavar, rivna morötter,
paprikabitar och pressad citronsaft.


Platta ut köttskivorna något med handflatan. Blanda ströbröd och kryddor på en tallrik. Doppa köttet i ägg och sedan i ströbröd. Smält matfettet i en stekpanna och stek köttet på båda sidor på medelvärme tills det är gyllenbrunt och genomstekt.

Lägg upp köttet på ett serveringsfat och håll det varmt.

Vispa ned mjölet i pannan och späd med buljong och grädde. Låt det småkoka några minuter. Smaka av såsen med soya, salt och peppar. Slå ev litet sås över köttet, strö över persilja och servera rätten. Servera resten av såsen separat.

Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 20 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar