VANILJPARFAIT MED MOCKASÅS
Inget går upp mot en riktigt god hemlagad parfait. Servera den med en fyllig mockasås och succén är given. Färska bär är också gott till.
4 - 5 portioner
Vaniljparfait:
4 äggulor
2 dl florsocker
1 - 2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Mockasås:
1 dl kakao
1½ dl vispgrädde
3/4 dl socker
½ dl farin
1 tsk frystorkat kaffepulver
25 g smör eller margarin
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
hackade nötter
Serveringstips:
Färska bär eller någon frukt, t ex
kiwi, papaya eller ananas.
Sås: Vispa samman kakao, grädde, socker, farin och kaffepulver i en kastrull. Låt såsen koka några minuter på svag värme under omrörning. Vispa ned matfettet och smaksätt med vaniljsockret.
Parfait: Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Blanda ned vaniljsockret. Vispa grädden tjock, vänd ned den i äggsmeten och frys smeten minst 5 - 6 timmar.
Låt parfaiten tina ca 30 minuter. Skeda upp den i portionsskålar eller i en större skål. Häll litet varm eller kall mockasås över och garnera med hackade nötter. Servera resten av såsen till.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 - 20 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Tid i frysen 5 - 6 timmar
Inget går upp mot en riktigt god hemlagad parfait. Servera den med en fyllig mockasås och succén är given. Färska bär är också gott till.
4 - 5 portioner
Vaniljparfait:
4 äggulor
2 dl florsocker
1 - 2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Mockasås:
1 dl kakao
1½ dl vispgrädde
3/4 dl socker
½ dl farin
1 tsk frystorkat kaffepulver
25 g smör eller margarin
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
hackade nötter
Serveringstips:
Färska bär eller någon frukt, t ex
kiwi, papaya eller ananas.
Sås: Vispa samman kakao, grädde, socker, farin och kaffepulver i en kastrull. Låt såsen koka några minuter på svag värme under omrörning. Vispa ned matfettet och smaksätt med vaniljsockret.
Parfait: Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Blanda ned vaniljsockret. Vispa grädden tjock, vänd ned den i äggsmeten och frys smeten minst 5 - 6 timmar.
Låt parfaiten tina ca 30 minuter. Skeda upp den i portionsskålar eller i en större skål. Häll litet varm eller kall mockasås över och garnera med hackade nötter. Servera resten av såsen till.
Tid för tillagning:
Förberedelse 15 - 20 minuter
Tid på spisen 5 minuter
Tid i frysen 5 - 6 timmar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar