VALNÖTSKASSLER
Fyll kasslerskivorna med ost som smälter och blir härligt krämig. Både ananas och aprikoser smakar utsökt till.
4 portioner
Ca 500 g benfri kassler
4 tjocka skivor ost, t ex Grevé
4 skivor valnötsost, 65 - 70 g
svartpeppar
1 burk skivad ananas, 225 g
100 g torkade aprikoser
1 dl ananasjuice
eller spad från ananasburken
salt
Garnering:
persilja
Skär kasslern i fyra skivor, ca 3 cm tjocka. Gör ett snitt i varje skiva men inte helt igenom. Lägg en skiva Grevéost och en skiva valnötsost i varje ficka. Lägg kasslern i en ugnssäker form och strö över svartpeppar.
Halvera ananasskivorna och lägg dem och aprikoserna i formen. Häll över ananasjuicen.
Stek kasslern i mitten av ugnen i 200 - 225° ca 25 minuter eller tills köttet är riktigt varmt och osten har smält. Smaka av skyn och krydda ev med salt och peppar. Strö över persilja och servera kasslern.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Tid i ugnen 25 minuter
Fyll kasslerskivorna med ost som smälter och blir härligt krämig. Både ananas och aprikoser smakar utsökt till.
4 portioner
Ca 500 g benfri kassler
4 tjocka skivor ost, t ex Grevé
4 skivor valnötsost, 65 - 70 g
svartpeppar
1 burk skivad ananas, 225 g
100 g torkade aprikoser
1 dl ananasjuice
eller spad från ananasburken
salt
Garnering:
persilja
Skär kasslern i fyra skivor, ca 3 cm tjocka. Gör ett snitt i varje skiva men inte helt igenom. Lägg en skiva Grevéost och en skiva valnötsost i varje ficka. Lägg kasslern i en ugnssäker form och strö över svartpeppar.
Halvera ananasskivorna och lägg dem och aprikoserna i formen. Häll över ananasjuicen.
Stek kasslern i mitten av ugnen i 200 - 225° ca 25 minuter eller tills köttet är riktigt varmt och osten har smält. Smaka av skyn och krydda ev med salt och peppar. Strö över persilja och servera kasslern.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 - 15 minuter
Tid i ugnen 25 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar