onsdag 21 maj 2014

Ostbollar

OSTBOLLAR

Ost kan serveras på så många olika vis. Man kan t ex göra dessa små ostbollar, som är särskilt goda som tilltugg till en drink eller till soppa.

4 - 6 portioner

150 - 175 g ost, t ex Grevé, Emmenthaler
eller Herrgårds
2 äggvitor
matolja

Tips:
Man kan ev hålla ostbollarna varma en
stund genom att lägga in dem i ugnen.


Riv osten på rivjärnets grövsta sida. Vänd försiktigt ned osten i äggvitemassan. Massan ska bli fast och hålla formen. Forma valnötsstora bollar med hjälp av två skedar. Hetta upp oljan i en gryta, helst frityrgryta.

Koka bollarna ljust gulbruna och lätta i oljan, det går snabbt - några sekunder bara. Ta upp dem, låt dem rinna av på hushållspapper och servera dem varma.


Tid för tillagning: Ca 20 minuter.


Från Mina Bästa Recept


 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar