OSTBOLLAR
Ost kan serveras på så många olika vis. Man kan t ex göra dessa små ostbollar, som är särskilt goda som tilltugg till en drink eller till soppa.
4 - 6 portioner
150 - 175 g ost, t ex Grevé, Emmenthaler
eller Herrgårds
2 äggvitor
matolja
Tips:
Man kan ev hålla ostbollarna varma en
stund genom att lägga in dem i ugnen.
Riv osten på rivjärnets grövsta sida. Vänd försiktigt ned osten i äggvitemassan. Massan ska bli fast och hålla formen. Forma valnötsstora bollar med hjälp av två skedar. Hetta upp oljan i en gryta, helst frityrgryta.
Koka bollarna ljust gulbruna och lätta i oljan, det går snabbt - några sekunder bara. Ta upp dem, låt dem rinna av på hushållspapper och servera dem varma.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar