onsdag 21 maj 2014

Yorkshire-kyckling

YORKSHIRE-KYCKLING

4 portioner

1 kyckling, ca 1 1/4 kg
30 - 40 g smör eller margarin till stekning

Panering:
50 g smör eller margarin
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk blandade örtkryddor, t ex
franska örter
1 krm vit- eller svartpeppar

Täcke:
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
3 ägg
3 dl mjölk

Gott att äta till:
Tomatsallad.


Blanda ingredienserna till paneringen. Dela kycklingen i 8 bitar och vänd dem i paneringen. Bryn köttet på alla sidor i matfett. Lägg kycklingbitarna på ett ugnssäkert fat. Efterstek kycklingen under mitten i ugnen vid 175° ca 30 minuter.

Ta kycklingbitarna från fatet och häll skyn i en kastrull. Lägg tillbaka kycklingen på fatet. Smält matfettet i en kastrull och låt det svalna. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, ägg och mjölk i en skål. Tillsätt det smälta matfettet, häll blandningen över kycklingen och ställ fatet i ugnen.

Stek ytterligare ca 45 minuter. Servera den varma skyn tillsammans med kycklingen.


Tid för tillagning: Ca 1 3/4 timme, varav
1 1/4 timme i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar