onsdag 21 maj 2014

Fiskgratäng med parmesanost

FISKGRATÄNG MED PARMESANOST

En lätt måltid som dessutom är snabblagad. Den passar lika bra när du får gäster som till familjemiddagen.

4 portioner

600 g fiskfilé av torsk eller kolja
½ pressad citron
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 gul lök
1 knippa dill
2 msk smör eller margarin
2 dl matlagningsgrädde
4 msk osötat ströbröd
3 msk riven parmesanost
matfett till formen


Skölj fiskfiléerna försiktigt i kallt vatten, torka dem och lägg dem bredvid varandra i en form. Droppa över citronsaft, krydda båda sidorna med salt och peppar, täck över och ställ kallt.

Skala och finhacka löken. Skölj och torka dillen och knip av bladen. Hacka dem fint. Hetta upp 1 msk av matfettet i en gryta och fräs löken mjuk och glansig på svag värme. Häll på grädden och låt den sjuda till en krämig sås.

Värm ugnen till 200°. Blanda ströbröd och parmesanost i en liten skål. Smörj en gratängform med litet matfett. Smaksätt såsen med salt, peppar och pressad citron och rör ned dillen. Lägg fiskfiléerna bredvid varandra i den smorda gratängformen och häll över gratängsåsen. Strö bröd-ostblandningen jämnt ovanpå och klicka på resten av matfettet. Gratinera fisken i ugnen ca 20 minuter.

Det smakar gott med potatismos eller ris och en sallad med gurka och yoghurtsås till.


Tid för tillagning: Ca 40 minuter.


Från IMP kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar