SCHWEIZISK POTATISGRATÄNG
En god potatisrätt som kan serveras som ensamrätt till lunch eller kvällsmat. Den passar också bra som tillbehör till t ex skinka, kassler eller kokt tunga.
4 portioner
1 kg potatis
2 stora gula lökar
smör eller margarin
2½ dl gräddfil
1½ tsk salt
1 - 2 krm vitpeppar
2 dl grovt riven Cheddarost
Tips:
I stället för gräddfil kan man ta
2½ dl buljong, men minska då
på saltmängden.
Gott att äta till:
Smör, bröd och en sallad.
Skala potatis och lök och skär dem i tunna skivor. Bryn löken i matfettet. Varva potatis, lök och gräddfil i en smord, ugnssäker form. Salta och peppra mellan lagren. Strö över den rivna osten och grädda i ugn vid 225° ca 45 minuter, tills potatisen är mjuk och osten gyllenbrun.
Tid för tillagning: Ca 1 timme,
varav ca 45 minuter i ugnen.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar