ÖRTKRYDDADE POTATISKLYFTOR
Att ugnssteka potatisklyftor är ett litet annorlunda och roligt sätt att tillaga potatis. Enkelt, billigt och oerhört gott.
4 portioner
8 - 10 medelstora potatisar med skal
vatten, salt
3 msk olja
½ - 1 tsk salt
½ tsk oregano
½ tsk timjan
1 krm svartpeppar
1 krm paprikapulver
½ - 3/4 dl parmesan
Tips:
Skala potatisen om skalet är fläckigt
och hårt.
Serveringstips:
Potatisklyftorna passar till stekt eller
grillat kött, kyckling, korv eller ham-
burgare.
Tvätta och borsta potatisen väl. Skär den i klyftor. Koka potatisen i lättsaltat vatten ett par minuter. Slå bort vattnet och torka potatisen torr. Lägg klyftorna i en smord, ugnssäker form. Pensla med olja och strö på salt och kryddor. Stek i mitten av ugnen i 225° 15 minuter. Vänd potatisen en gång.
Strö över osten och stek ytterligare 10 minuter eller tills potatisen har fått färg och osten har smält. Rör om någon gång. Servera potatisen nystekt.
Tid för tillagning:
Förberedelse 10 minuter
Tid på spisen 2 - 3 minuter
Tid i ugnen 25 minuter
Från Lätt & Läckert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar