DRAGONBIFFAR
Dragon kallas ibland för den matglades krydda. Och visst är det en fin krydda, som ger härlig smak åt den enklaste anrättning. Passar bra till fågel, men också till färsrätter av olika slag.
4 portioner
400 g fläskfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 - 1½ tsk söndersmulad dragon
2 msk potatismjöl
2 äggulor
1 msk smör eller margarin
2 dl vatten, buljong eller grädde
salt, peppar, dragon
Tips:
Gott är att servera biffarna med
citronklyftor och färsk dragon.
Gott att äta till:
Kokt potatis och sallad.
Blanda färsen med salt, peppar och dragon. Rör ned potatismjölet och äggulorna. Forma till små biffar och stek dem i matfettet i en stekpanna 2 - 3 minuter/sida. Lägg upp biffarna på varmt fat.
Vispa ur stekpannan med litet vatten, buljong eller grädde. Smaksätt skyn med salt, peppar och dragon och häll den över biffarna.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.
Från Mina Bästa Recept
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar